Защитникът на Барселона Жерар Пике е призовал Филипе Коутиньо да е по-фокусиран в своето представяне за „блаугранас”. Разговорът между двамата се е провел на последната тренировка на Барса преди съботния мач от Ла Лига срещу Райо Валекано.

Откакто пристигна в Барселона, Коутиньо все още не може да се утвърди в титулярния състав след трансфера от Ливърпул за 145 милиона паунда през зимата на 2018-а година. Той има осем гола и пет асистенции във всички турнири през годината, но е стартирал само четири пъти в Ла Лига.

Испанският Marca твърди, че Филипе Коутиньо не е спрял слаб пас в средата на терена по време на заниманието, което отприщило гнева на Пике. „Хайде, Филипе, ти не си съсредоточен, стегни се”, извикал защитникът към своя съотборник ядосано.

Очакванията са Коутиньо да стартира на пейката за мача, докато Усман Дембеле да застане до Луис Суарес и Лионел Меси в предни позиции. Отборът на Ернесто Валверде е на седем точки пред втория Атлетико Мадрид в Ла Лига, оставяйки на цели 12 Реал Мадрид след победата в предния кръг.