Филипе Коутиньо отхвърли възможността да се завърне във Висшата лига това лято, настоявайки че е щастлив в Барселона и иска да остане при каталунците.

Бразилският полузащитник изпитва затруднения с това да попада постоянно сред титулярите на Ернесто Валверде, след като се пристигна на „Камп Ноу“ от Ливърпул през януари 2018-а.

Според последните слухове, името на Коутиньо бе свързвано със завръщане във Висшата лига, където интерес към него проявяват Манчестър Юнайтед и Челси. Въпреки това, самият футболист отвхърли тези спекулации относно бъдещето си, споделяйки за Sunday Mirror:

„В моите мисли е само и единствено Барселона. Завръщане в Англия не влиза в плановете ми. Това е моят втори сезон тук. Спечелих вече няколко трофея, но аз винаги съм бил амбициозен и изискващ от себе си човек. За това, искам още и още титли. Но съм щастлив. Исках да играя в Испания и съм в най-добрия клуб в страната.“

Филипе Коутиньо започна като титуляр в 19 от 31 мача през сезона в Ла Лига и бе сред стартовите единадесет на Валверде при успеха над Атлетико Мадрид с 2:0, което остави „дюшекчиите“ на 11 точки от „блаугранас“ в битката за шампионската титла.

За тима предстои гостуване на Манчестър Юнайтед в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига в сряда вечер. /БГНЕС