Бразилският полузащитник на Барсеона Фелипе Коутиньо е твърде възможно да остане извън групата на Барселона за предстоящия мач за Суперкупата на Испания със Севиля, който е идната неделя.

Причината е, че каталунският клуб няма да може да влезе в квотата за допустими играчи, които не са с паспорт от европейския съюз.

Шампионатът на Испания, както и Суперкупата позволяват само трима футболисти да бъдат включени в групата за мачовете, а Коутиньо е регистриран с бразилския си паспорт.

С привличането на чилиеца Артуро Видал, както и бразилците Малком и Артур Мело, то планът за бившия халф на Ливърпул е да вземе португалско гражданство, което може да стане, благодарение на брака му с неговата съпруга.

Аина Коутиньо е португалка и играчът може да кандидатства за португалско гражданство, след като има тригодишен брак. По същия метод Барселона действа и с друг акостирал играч от Ливърпул – Луис Суарес.

Уругваецът е женен за италианката Софиа Балби и каталунците имаха проблем със запълването на квотите и през 2014, когато привлякоха нападателя от английския клуб. Барселона тогава посъветва Ел Пистолеро да вземе италианско гражданство след брака с жена си, за да може квотата да бъде освободена.

Наставникът на Барселона Ернесто Валверде има желание да даде на трите си нови попълнения минути игра по време на мача, който ще се играе в Мароко преди да започне сезона в Ла Лига, където Барселона ще защитава титлата. Към този момент „блаугранас” има шестима играчи, които не са с европейско гражданство, като Йери Мина и Марлон Сантос се очаква да напуснат „Камп Ноу” и да освободят още две места.

Мина пропусна тренировката на отбора във вторник, като се очаква негов трансфер в английската Висша лига, след като Евертън има интерес към колумбиеца.

Марлон Сантос пък е желан от италианската Серия А, като Сасуоло е най-деен в преговорите с Барселона.