Бразилската звезда Филипе Коутиньо е получил зелена светлина за трансфер в Барселона, съобщава в днешния си брой вестник „Мундо Депортиво“. Според информациите в Испания, сделката между Ливърпул и Барселона ще се осъществи още през януари догодина, когато се отваря трансферният прозорец.

Сагата с Коутиньо и трансферът му на „Камп Ноу“ бе една от най-горещите през миналото лято, но от щаба на „червените“ бяха категорични, че не желаят да се разделят с голямата си звезда на каквато и да е цена.

Ливърпул отхвърли три последователни оферти от Барселона, а самият футболист също опита да съдейства на „каталунците“, подавайки молба за трансфер. Молбата на Коутиньо също бе отхвърлена.

Във водещия си материал от днес, „Мундо Депортиво“ информира, че атакуващият футболист на „червените“ вече има устна договорка с ръководството на клуба и ще може да напусне само след по-малко от три месеца.

Новината за Коутиньо и Барселона излиза наяве в седмицата, в която стана ясно, че клубът подготвя нови контракти за Жерар Пике и Серхи Роберто.