Филипе Коутиньо обмисля идеята да напусне Барселона, твърди вестник „Sport“ в днешния си брой.

Според информацията, бразилецът има един месец, за да вземе решение относно своето бъдеще.

„Обмислям да напусна Барселона. Знам, че това е трудно решение, но може да е най-доброто за моята кариера“, споделил Коутиньо на свой съотборник от бразилския национален отбор по време на паузата в испанския шампионат.

Бразилският халф, който ще навърши 27 години през юни, иска да бъде начело на спортен проект на водещ клуб в Европа. Смята се, че Коутиньо не е доволен от своя статут в Барселона. Освен това той си дава ясна сметка за по-слабото представяне през последните месеци, което дори породи негативните реакции от страна на публиката.

Коутиньо иска да се опита да си възвърне статута, който имаше в Ливърпул. По този начин той се превърна в един от най-конвертируемите играчи на планетата. Филипе е напълно наясно, че в Барселона, докато Лионел Меси, с когото поддържа великолепна лична и професионална връзка, продължава да играе, такава ситуация няма да бъде възможна.

Футболистът от Рио де Жанейро е първият, който прави подобен тип самокритика и знае, че е далече от най-добрата си версия в продължение на месеци.

В същото време от Барселона на този етап нямат никакво намерение да се разделят с Коутиньо. Бразилецът продължава да бъде високо ценен от своите съотборници и получи тяхната пълна подкрепа в някои от най-деликатните си моменти по време на престоя си на „Камп Ноу“. Старши треньорът Ернесто Валверде също гласува доверие на Коутиньо.

Следващият месец може би ще бъде повртатна точка за кариерата на Коутиньо в Барселона.