Филипе Коутиньо призна, че е щастлив в Барселона и е взел правилното решение с трансфера си на „Камп Ноу“.

„Напрежението става все по-голямо, както всички мои колеги, така и аз вече нямаме търпение да отидем на Световното първенство в Русия, за да дадем най-доброто от нас за нашата страна“, сподели Коутиньо.

„Роналдиньо винаги е бил най-големият ми идол. Това бе една от причините, за да дойда в Барселона. Следях го постоянно, когато той играеше в Барселона“, добави бразилският футболист.

„Не мечтая да наследя 10-ката на Меси в Барселона. 10-ката е негова и се надявам да може да играем още дълги години заедно“, продължи той.

„Играейки до големи футболисти, като Иниеста, Меси, Суарес и Паулиньо наистина е много по-лесно. Много по-лесно е, ако получиш топката в подходящите условия. Трябва също така да я подадеш на своя съотборник по възможно най-добрия начин.“

„Преди да дойда в Барселона разговарях с Неймар. Говорих много и с Луис Суарес. Винаги ми е било огромна мечта да играя за Барселона. Когато получих това предложение, не се поколебах. Това да играя до мои идоли ме мотивира допълнително.“

„Начинът, по който играе Барселона е различен. Барселона се стреми да има много голямо притежание на топката, да играе по-опростено. Това е една от основните разлики. Надявам се, че вече успявам да свикна със стила на игра, начинът на трениране“, обясни бразилецът.

„На Световното първенство трябва да сме готови да се изправим срещу всеки един отбор. Аржентина, Германия и Испания са основните фаворити на турнира според мен. Белгия също така разполага с много добри футболисти“, каза още Филипе Коутиньо.