Плеймейкърът на Реал Мадрид Еден Азар се контузи отново. Новината сякаш вече не учудва феновете на футбола, след като техничният белгиец е получил мускулно разтежение във вторник, а травмата може да го извади извън терените за шест седмици.

Това означава, че участието му в първия мач о осминафиналите за Шампионската лига срещу Аталанта на 24-и февруари е под сериозна въпросителна. Травмата е в предната част на лявото бедро. Спокойствието у феновете на Реал Мадрид, че Азар ще тренира тази сутрин с останалите си съотборници бе краткотрайни. По време на прегледите на мускулатурата на Азар е установено, че той е увеличил мускулната си умора, което предизвиква до сериозен риск от по-чести травми.

Прегледи са правени и във вторник, след което се разбра, че Азар има проблем. Белгиецът бе аут от игра за месец, след като в края на ноември получи нова мускулна контузия. Подобна травма той имаше и в края на септември. Межу двете контузии играчът не тренира две седмици заради коронавирус. Преди днешната новина Азар е пропуснал 97 дни от последните 159 като играч на Реал Мадрид.