Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е сред най-добре платените играчи във футбола, но въпреки многото и безспорни постижения от миналия сезон, португалецът не оглавява листата в тази своеобразна класация.

Петкратният носител на „Златната топка“ прибира годишно по 21 милиона евро, което го поставя далеч от топ 3.  Пред  голмайстора на Шампионската лига за изминалата кампания е големият му конкурент от Барселона Лионел Меси, в чиято банкова сметка годишно постъпват по 46 милиона евро. Освен това, Неймар от ПСЖ също е сред водещите места с 36 милиона ерво.

Зидан: Не си представям Роналдо да играе другаде

Оскар се радва на 24 милиона евро в Шанхай, а Езекиел Лавеци получава по 23 милиона евро в Хебей.

В Испания отбелязват и парите, които заработваше Карлос Тевес в Шанхай Шенхуа преди да се завърне в Бока. Аржентинецът взимаше по 38 милиона евро.

Запознати твърдят, че именно тези цифри гнетят в голяма степен Роналдо. Успехите му в последните месеци го карали да смята, че напълно заслужено има право договорът му да бъде преразгледан и да получи по-добри финансови условия.

За момента обаче няма индикации за подновяване на контракта на нападателя с Кралския клуб, а това поражда и редица спекулации около името му.

Според слуховете Роналдо ще се раздели с „белия балет“, а възможните опции пред него били – Манчестър Юнайтед и ПСЖ.