Преди точно 10 години звездата на Барселона Лионел Меси се разписа по невероятен начин в първия мач от полуфиналите срещу Хетафе от турнира за Купата на Краля.

На 18 април 2007 година двата тима се изправиха един срещу друг в надпреварата, като каталунците поведоха още в 18-ата минута с гол на Шави Ернандес. В 28-ата минута 19-годишният Меси не просто удвои за Барса, а голът му влезе в историята на футбола за вечни времена.

Преди Ел Класико: 14 неща, които не знаете за Меси и Роналдо

Попадението му бе незабавно сравнено със това на аржентиската легенда Марадона срещу Англия на световното първенство в Мексико през 1986 година и има защо. Съзнателно или не, докоснат от късмета или от нещо свръхестествено, Меси успя да пресъздаде историята и да се разпише по идентичен начин като първия притежател на "Златната топка“. 

Първият мач от полуфиналите за Купата на Краля на “Камп Ноу” завърши с абсолютен голов превес на каталунците - 5:2. Победата в реванша обаче се оказа непосилна задача за гостите от Барселона. “Блаугранас” допуснаха изненадваща загуба с 0:4 от Хетафе и отпаднаха от турнира.