Реал победи с 2:1 Атлетико в дербито на Мадрид от 6-ия кръг в Ла Лига. Родриго (17) и Валверде (36) вкараха головете за тима на Карло Анчелоти. Резервата Марио Ермосо се разписа за домакините в 83-ата минута. Голмайсторът за "дюшекчиите" бе изгонен в края за два жълти картона в рамките на две минути.

Атлетико се хвърли в двубоя с много хъс и амбиция, но това бе недостатъчно срещу класата на Реал. "Кралете" стигнаха с лекота до две попадения още преди почивката и след това умело убиваха ритъма на мача.  

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Двубоят започна много нервно и още в началните минути футболистите се сдърпаха на няколко пъти. Реферът все пак успя да охлади страстите, без да използва картоните. Първата възможност се откри пред домакините в 6-ата минута. Фелипе с глава засече центриране от пряк свободен удар, но топката профуча над вратата. Шест минути след това Яник Караско бе изведен чудесно в наказателното поле и опита шут, който обаче бе блокиран от защитника на Реал - Дани Карвахал. Жофри Кондогбия опита да изненада Куртоа с шут от 25 метра в 16-ата минута, при който топката мина покрай вратата.

Реал Мадрид поведе с първата си атака в 17-ата минута. Чуамени хвърли пас зад отбраната на домакините към Родриго, който от движение я прати в мрежата за 0:1. Огромна вина за попадението носи Фелипе, който се опита да изчисти с неумела намеса.

Тибо Куртоа показа в 25-ата минута защо е смятан от мнозина за най-добрия вратар в света. С фантастична намеса белгийският страж отрази шут на Гризман. 

Тимът на Карло Анчелоти нанесе втори смъртоносен удар в 36-ата минута. Двойно подаване с Лука Модрич изведе Винисиус на левия фланг и бразилецът нахлу мощно в наказателното поле. Ударът му срещна дясната греда на Ян Облак, а върнаата се топка бе посрещната от Феде Валверде, който със свиреп шут отблизо направи 2:0.  

Пет минути преди почивката Караско шутира опасно от дора позиция, но Куртоа не позволи да бъде преодолян. 

Второто полувреме започна далеч по-спокойно от първата част и положения пред двете врати почти липсваха. Всички опити на "дюшекчиите" да застрашат вратата на Куртоа бяха разбивани още в зародиш. Гризман и Йоренте бяха сред най-активните за своя отбор, но не успяваха да стигнат до завършващ удар. След един час игра Диего Симеоне се реше и на първите промени - на терена се появиха Алваро Мората и Матеуш Куня вместо Родриго Де Пол и Жоао Феликс. В 64-ата минута Аник Караско намери пролука за стрелба, но ударът му бе блокиран. 

Куриозен гол в 83-ата минута върна интригата в мача. При един от поредните корнери Едер Милитао изби топката пред ръката на излезлия Куртоа, а тя се удар в рамото на резервата Марио Ермосо и влезе в опразнената врата - 1:2.

Напрежението ескалира две минути преди края след един фаул на Дани Карвахал в центъра на терена. Голмайсторът Ермосо скочи на защитника на Реал и подпали искарата на терена. Футболистите и от двата отбора започнаха да се блъскат и бутат, но в крайна сметка всичко приключи без ексцесии. В първата минута на добавеното време превъзбуденият Ермосо бутна Дани Себайос без топка и съдията му вдигна втори жълт картон. В добавеното време Атлетико не намери сили и начин за застраши вратата на съперника и трябваше да се примири със загубата - 1:2.

АТЛЕТИКО МАДРИД - РЕАЛ МАДРИД 1:2

0:1 Родриго (17)
0:2 Валверде (36)
1:2 Ермосо (83)

Атлетико Мадрид: Ян Облак, Фелипе, Аксел Витсел, Рейнилдо, Маркос Йоренте, Родриго де Пол, Жофри Кондогбия, Коке, Яник Караско, Антоан Гризман, Жоао Феликс

Треньор Диего Симеоне

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Едер Милитао, Давид Алаба, Ферлан Менди, Лука Модрич, Орелиен Чуамени, Тони Кроос, Федерико Валверде, Родриго, Винисиус

Треньор Карло Анчелоти