Китайският клуб Чонкинг Дангай Лифан излезе с официално съобщение, в което отрече информацията, че клубът ще привлече легендата на Барселона Андрес Иниеста след края на настоящия сезон.

„Относно пристигането на Иниеста в Чонкинг Дангай Лифан, клубът иска да припомни, че прави само рационални ходове. Няма да излезем срещу политиката на федерацията относно харчовете на клубовете, нито да разрушим китайския пазар“, се казва в изявлението на Чонкинг.

„Ние имаме взаимна работа с Андрес Иниеста, но не в качествата на футболист“, се казва още в съобщението на китайския клуб.

В информациите се споменаваше, че клубът от най-многолюдната страна е готов да плати на Иниеста 81 милиона евро за 3-годишен договор. Отделно, китайците се смята, че инвестират 36 милиона евро във винарската изба на легендарния футболист на Барселона.

От Чонкинг Дангай Лифан излязоха с официално изявление, в което потвърдиха, че ще имат икономическо партньорство с Иниеста, но в същото време отрекоха, че той ще се присъедини към отбора.

Трансферът на Иниеста в Китай пред провал

Иниеста избра следващия си отбор