Преди време Зидан сподели, че е бил казал на Каземиро, че „веднъж почне ли да играе, то той няма да спре никога“. И това не е лъжа.

Каземиро продължава да играе без да има някой, който да го замени в центъра на терена. Той е изиграл 960 минути през този сезон и единственият мач, в който записа „само“ 60 минути беше този срещу Леванте. Това прави 97% от всички минути този сезон. По време на паузата за национални отбори той изигра и две контроли с отбора на Бразилия. Халфът се наложи да пропътува 23 хиляди километра, за да играе срещу Сенегал и Нигерия в двете проверки.

В последните 4 години само двама играчи са имали толкова висок процент на изиграни минути преди да се изиграят третите мачове от груповата фаза на Шампионската лига. Това бе по времето на Рафа Бенитес през сезон 2015-16, когато вратарят Кейлор Навас и звездата на отбора тогава Кристиано Роналдо бяха въвлечени във всичките 900 минути през сезона.

Статистика на играчите на Реал Мадрид

източник: as.com

Досега само капитанът на „белия балет“ Серхио Рамос беше най-ползваният играч, откакто начело е Зинедин Зидан. Той изигра 1079 от общо 1170 минути през сезон 2017-18. Никой друг играч освен Рамос и Каземиро не е стигал 90% изиграни минути под ръководството на Зидан от настоящите играчи на Реал.

Този сезон след Каземиро се нареждат Карим Бензема (881 минути или 89%), Серхио Рамос (87 минути или 87,9 %), Тони Кроос (836 минути или 84,4%) и Рафаел Варан (810 минути или 81,8 %).

Статистика на играчите на Реал Мадрид

източник: as.com