Испанският министър на спорта Ирене Лосано и президентът на испанската футболна лига Хавиер Тебас категорично отхвърлиха вариант за завръщане на публиката по стадионите в мачовете до края на сезона.

"Мерките за сигурност изискват сезонът да бъде завършен без публика. Футболът привлича маса от хора, не е като в театрите. Дори и при намален капацитет, може да означава 30 000. Футболът е по-различен от останалите дейности", коментира Лосано. Нито едно от водещите първенства в Европа не допуска зрители по стадионите за разлика от Сърбия, България и Дания, където феновете се завърнаха по трибуните.

"Към момента завръщането на публиката не е приоритет за Ла Лига. Големият проблем са феновете извън стадионите, които се събират по време на мачовете. Не може да си позволим отхлабване на мерките, защото това може да доведе до втора вълна на коронавируса", каза Хавиер Тебас.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.