Легендата на испанския футбол – Икер Касийяс потвърди, че ще се кандидатира за президент на Кралската испанска футболна федерация, което автоматично значи, че в най-скоро време ще окачи бутонките на стената.

38-годишният вратар на Порто претърпя сърдечен удар през пролетта на 2019 година и оттогава не е играл.

По всичко изглежда, че европейският (2008 и 2012) и световен (2010) шампион има не по-малки амбиции и извън терена, след като сега иска да стане шеф на испанския футбол. Сан Икер обяви в социалните мрежи, че ще участва в изборите за нов президент на местната управа, където в момента начело е Луис Рубиалес.

„Гледаме с най-висока степен на уважение и решителност на кандидатурата ни. Повече от 23 хиляди избиратели ни чакат да проведем едни честни и прозрачни избори. 139 членове на събранието ще решат.

Информирах за решението си президента на Порто, към когото изразявам най-дълбока благодарност“, гласи съобщението на стража от Мостолес.

Намеренията на Касийяс са да възстанови хармонията в нарушените взаимоотношения между федерацията и "опозицията" в лицето на Ла Лига и нейния началник – Хавиер Тебас.

Очаква се иконата на Реал Мадрид да привлече много подкрепа предвид всичко, което е допринесъл за испанския футбол през последните 20 години.