Вратарят на Порто Икер Касияс заяви, че не се е оттеглям от националния отбор на Испания. Той коментира, че въпреки всичко продължава да мечтае и уважава решението на Жулен Лопетеги. 

Касияс се върна и на годините си в Реал, като обясни, че този етап вече е приключил. Той обаче е категоричен, че продължава да е сред ярките фенове на „балета“.

Касияс посочи приоритети за бъдещето си

Касияс е юноша на Реал, като игра за Кралския клуб до 2015 година. След това премина в Порто.

„Не ми липсва Реал, защото това са етапи от живота. Моят в Реал Мадрид вече приключи. Изиграх големи мачове, спечелих титли и купи, бях в националния. Винаги ще съм благодарен на Реал Мадрид. Но когато приключи един период, се отварят нови врати. Продължавам да съм мадридист и да следя обора, да се наслаждавам на успехите му. Не знам дали ще се върна след края на кариера ми, имам още няколко години да играя“, обясни Сан Икер, както го наричат феновете в Испания.

Запитан за националния отбор на Испания и за предстоящия Мондиал в Русия, Касияс каза: „Мисля, че сме един от фаворитите, казвам го заради отбора, с който разполагаме и заради играчите. Мисля, че Испания ще стигне поне до полуфинала, а след това ще видим“.

Великият Касияс се насочва към Серия А

„Ще ида в Русия, ще изживея едно различно приключение. Не съм убеждавал селекционерът да ме вземе. Ще отида по друг начин, за да натрупан нов опит“.

„Аз не съм се оттеглял от националния тим на Испания. Разбирам селекционерът, който се спира на определени имена, които смята, че ще му свършат работа. Уважавам неговото решение. Продължавам да мечтая да се върна, след това да се оттегля и да кажа, стигнах до тук. Но засега не съм се оттеглил“, добави Касияс.