Футболистът на Реал Мадрид Даниел Карвахал изрази надежда, че ще бъде готов за финала на Шампионската лига, който ще се проведе в Кардиф.

Карвахал получи мускулна травма при успеха на Реал Мадрид с 3:0 срещу Атлетико Мадрид в първия полуфинал от турнира. Той ще отсъства от игра между три и четири седмици.

„Във футбола се случват такива неща. Аз искам да дам сила на моите съотборници в оставащите мачове, въпреки че няма да мога да им помогна на терена. Моята цел е да бъда готов за финала на Шампионската лига в Кардиф. Вярвам, че ще се възстановя на време за този мач“, коментира Карвахал..

„Ние сме длъжни да спечелим титлата в Ла Лига и трофея в Шампионска лига. Ние сме големите фаворити и трябва да триумфираме. Имаме сила и дух да постигнем това. Способни сме да спечелим дубъл“, добави десният бек на Реал Мадрид.

„Ювентус и Монако са много силни отбори. Все пак Ювентус взе много добър аванс след първия мач и има по-големи шансове да се класира на финала.“

Тежък удар за Реал – Карвахал аут за месец

„Пред първо предстои задачата да се класираме за финала и едва след това да гледаме кой ще ни бъде съперник в него. Не трябва да си мислим, че вече сме се класирали за финала, защото това може да ни струва много скъпо в реванша срещу Атлетико Мадрид“, каза още Даниел Карвахал.