Полузащитникът на Барселона Филипе Коутиньо ще избере Арсенал пред останалите клубове от Висшата лига, ако се стигне до негов трансфер под наем през януари. Почти четири години след трансфера си от Ливърпул, бразилецът така и не успява да разгърне пълния си потенциал на „Камп Ноу“.

През този сезон той стартира в едва пет мача на тима в Ла Лига. В същото време Барса се нуждае от това да намали разходите си за заплати, тъй като това е единственият начин, по който ще могат да си позволят да инвестират в отбора през следващите седмици.

„Sport“ обяснява, че „каталунците“ разбират, че отдаването на Коутиньо само под наем е единствената възможност да се отърват от него на този етап от сезона. Твърди се, че клубът се надява играчът да приеме намаление на заплатата си, за да напусне. При добро представяне в новия си тим той би могъл и да покачи цената си, което ще е добре за Барса, когато бразилецът се завърне в клуба през лятото.

Говори се, че от „Камп Ноу“ са предложили Коутиньо на Арсенал, Тотнъм, Евертън и Нюкасъл. „Артилеристите“ обаче са описвани като предпочитания от плеймейкъра клуб. Нюкасъл е извън сметките, тъй като Коутиньо не е убеден в спортния проект, който се предлага в момента, тъй като „свраките“ са въвлечени в битката за оцеляване в Англия.

Изданието обаче добавя, че в Барселона са „по-оптимистично настроени“ относно сключването на сделка с Арсенал, отколкото преди няколко седмици.