Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция, на която говори за предстоящия мач срещу Валенсия за първенство утре, както и за жребия за Купата на краля, който изправи тима му срещу Елче.

"На Дани Себайос се случи това, което се случва на всеки футболист, който иска да играе повече. Очакваше да има повече минути срещу Алкояно. Видях, че се ядоса и му казах, че може би има право. Но всичко е наред, защото знае, че му имам доверие", каза италианецът.

"Както вече казах, че искам да говоря за зимни трансфери. Има играчи, които искат да напуснат и може да се преговаря. Но мисля, че всички са доволни", сигурен е Анчелоти.

"Бейл има проблеми с гърба. Не се чувства добре, не може да тренира на 100 процента. За момента не можем да го ползваме", разкри специалистът.

"Това не е спортна, а социална тема. Отношението се променя с поколенията. Уважението към баща ми не е същото, което има синът ми към мен. Същото е и с моите учители. Това е поколение, които има по-малко уважение към авторитетите", смята Анчелоти.

"Всички съперници за титлата са опасни, щом Хетафе, който не се бори за нищо, ни създава проблеми. Севиля е на добра позиция, с добър и качествен отбор, с много опитен треньор", добави той.

"Не мисля, че отборът ни е зависим от Винисиус. Много пъти ни помогна да спечелим мачовете си в първата половина на сезона, като Бензема и Милитао. Но да говорим за зависимост ми се вижда прекалено. Той се върна, добре е и всички са доволни", коментира треньора за бразилеца.

"Всеки отбор има своя стил. Вярно е, че Валенсия се защитава много добре. Това е нормално за съвременния футбол", каза още италианецът.

"Няма добър или лош жребий за Купата. Не можем да сме спокойни срещу Елче. Турнирът е важен за всички отбори. Трябва да се подготвим добре за мача, той ще е труден, гостуваме", каза Анчелоти.