Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори за първата път през 2024 година на пресконференцията преди мача на тима си срещу Майорка в Ла Лига утре.

"Започваме нова година и ще видим дали ще се представим добре", бяха първите дума на италианския специалист.

"Истина е, че имах контакти с Бразилската футболна федерация и президента й ерналдо Родригес. Благодаря им за интереса да тренирам Бразилия - нещо, което ме прави много горд. Но всички зависеше от ситуацията ми в Реал Мадрид. В последните месеци Едналдо вече не беше президент, а ситуацията се разви така, както винаги съм искал - да остана в Реал. Не знам дали в Бразилия ще ме искат през 2026 година и дали са доволни от решението ми", каза Анчелоти, който непосредствено преди Нова година подписа нов договор с Реал Мадрид до лятото на 2026.

"През 2026 може да съм още тук и това да не е последният ми договор. Възможно е да съм треньор на Реал през 2027 и 2028", каза още той.

"Желанието ни е да започнем добре тази година. Имаме добри новини и ще се завърнат играчи, които бяха контузени. Връщат се Карвахал, Винисиус и Гюлер, докато Менди и Камавинга ще се вънтат другата седмица. Карвахал ще играе още от първата минута утре, а за Винисиус още не съм решил. Но той е много добре. Гюлер ще влиза постепенно, защото дълго не е играл", добави треньорът.

"В този момент не смятаме да подпишем с нов централен защитник. Имаме двама контузени защитници, но имаме и други двама, на които имаме доверие. Има и други като Чуамени и Карвахал, които могат да играят на този пост при нужда", разясни той.

"Има много играчи, на които им изтичат договорите и те трябва да решат какво да направят. Сред тях за Кроос, Начо, Модрич. Вече работим за бъдещето и отборът е на прав път. Вече си осигурихме добър млад футболист като Ендрик. Отборът се променя и ще се променя в бъдеще. Първата част от сезона беше много трудна, а се справихме добре", смята Карло Анчелоти.

Той отказа да говори за евентуално привчилане на капитана на националния отбор на Франция Килиан Мбапе. /БТА