Бившият селекционер на Англия и треньор на Реал Мадрид – Фабио Каело, направи интересно изказване по адрес на бившия бразилски нападател Роналдо. В интервю за A Bola, италианският тактик разкри, че продажбата на Роналдо в Милан е един от най-добрите му ходове в треньорската кариера.

Капело се завърна на „Сантяго Бернабеу” за втори път през сезон 2006/2007, а престоят му в испанския гранд ще се запомни със спорното решение да продаде Роналдо по средата на кампанията.

„Да си треньор в Реал Мадрид е огромна отговорност. По време на втория ми престой, решението да разкарам Роналдо и да подпишем с Касано, помогна за създаването на победоносен дух в отбора. Успяхме да наваксаме девет точки от Барселона, десет мача преди края. Все още се гордея с това”, коментира той.

„Спомням си, че Силвио Берлускони (бел.ред. – тогава собственик на Милан) ми се обади и ме попита за Роналдо. Казах му, че дори не тренира и обича купоните и жените, а купуването му би било грешка. На следващия ден видях заглавията, а Роналдо беше в Милано. Беше много забавно”, каза още Капело.

Роналдо записа само 20 мача за Милан заради проблеми с теглото и редицата контузии. Той остана в Италия само две години преди да се завърне в Коринтианс, където завърши кариерата си.