Бившият италиански треньор Фабио Капело заяви, че Реал Мадрид е имал късмет в реванша от полуфиналите на Шампионската лига срещу Манчестър Сити. Испанският гранд победи с 3:1 след продължения и с общ резултат 6:5 се класира за финала в турнира, където ще се изправи срещу английския Ливърпул. Реал изоставаше с 0:1 в срещата в Мадрид преди да отбележи два гола в 90-ата и 91-ата минута.

„Видях, че Реал Мадрид беше уверен в своите сили. Те създадоха шансове за гол, а Винисиус направи две невероятни грешки“, каза 75-годишният Капело пред Sky Sport Italia.

„Реал имаше късмет в правилния момент. Късметът на Карло Анчелоти е всеизвестен, той е като последното печелившо хвърляне на заровете. Но това, което видях, ми хареса. Испанският тим игра с отдаденост и опита да не допусне да бъде изненадан“, коментира още Фабио Капело.

„Анчелоти каза, че иска концентрирана защита и мисля, че играчите му се справиха с тази задача. Имаха късмет при изчистването от голлинията, но в края смятам, че победата беше заслужена“, добави Капело, който в кариерата също бе треньор на Реал Мадрид между 2006 и 2007 година.