Българската легенда на Барселона Христо Стоичков говори пред испанското радиопредаване Què T'hi Jugues, като посочи проблемите на клуба през последните години, но похвали наставника Шави Ернандес и ветераните в състава му. Той също така изрази надежда, че каталунците ще успеят да привлекат звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд.

“Когато Барса не печели трофеи, ти се питаш защо е така. През последните години разчитахме на най-добрия играч в света, Лео Меси, и може би малко пренебрегнахме грижите за децата от школата. Меси беше, е и ще бъде най-добрият футболист, който сме виждали. Играчите на Барса трябва да познават историята на клуба. Сигурен съм, че ако вземеш половината от чуждестранните футболисти и им покажеш исторически за Барса снимки, те няма да знаят за какво става въпрос. Това е проблем. За да подпишеш с един футболист, ти трябва да имаш клубна стратегия, работен план и стил на игра. Не съм съгласен с купуването на играчи заради самото купуване. Необходим е работен план, който обаче е изчезнал", сподели Стоичков.

"Шави разполага с нещо, в което е по-добър от всеки друг - знае прекия път за печеленето на трофеи. В последните мачове той намери ключа, с който накара отбора да заиграе по-добре. Има 5-6 футболисти от дубъла, на които, ако им дадеш отговорност, ще израснат. След 1-2 години ще има боеспособен тим. Жерард Пике, Серхио Бускетс и Жорди Алба са на високо ниво. Радвам се, защото много се изговори за недосегамите играчи. Дали бих подписал с Халанд? Да, Барса се нуждае от ефективен удар. Дано клубът да положи огромни усилия, за да може той да дойде и да напише история с Барса. Има много качества, с които бележи и асистира”, коментира Камата.