След победата на Барселона с 2:1 у дома срещу Алавес, треньорът на каталунците - Шави,  призна, че в отбора има неща, които трябва де се изчистят. Той отправи и критики към медиите.
 
„Не се намираме в най-добрия си момент и затова изиграхме два много грозни мача в лигата. На полувремето казах на играчите да се успокоят с тичане, че играят футбол, че са добри и че ако сме добре позиционирани, тази игра ще ни донесе успех.
 
Бяха по-напрегнати от нормално заради всичко, което се генерира около отбора. Несправедливо, защото играем с много млади хора, имаме загуби, не сме в най-добрия момент и сме първите, които се самокритикуват, но всичко това носи напрежение във футболистите. Обикновено не виждаме най-добрите версии на играчите, когато те не играят освободено“, заяви Шави след края на мача на стадион „Луис Компанис“.
 
Той критикува медиите за отношението им към каталунците.
 
„Без съмнение медиите оказват влияние на играта ни. Нямам съмнение, на мен ми се е случвало като футболист и на моите играчи се случва. Нормално е, генерира се негативизъм, който изобщо не е добър и това се отразява. Днес се отрази на първото полувреме,след почивката отборът игра по-освободено, особено до дузпата на Феран. Отборът беше добър, разпознаваем, играеше добре, но мисля, че момчетата са твърде засегнати от това, което се говори за тях.
 
Малко се изнервям, аз познавам клуба, но виждам футболистите напрегнати. Казвам им „Не се притеснявайте, тук никой не яде никого“. Тези играчи заслужават уважение. Проблемът е в нас, вярно е, че се представихме слабо, но имахме мач, който стана много грозен. Оценявам характера на отбора през второто полувреме и личността, която демонстрираха футболистите“, заяви още Шави Ернандес.