Испанският шампион Барселона е променил формата си за тренировки при младежите, а също така е уведомил всички напускащи треньори чрез… WhatsApp.

Испанският AS предполага, че в лагера на „Камп Ноу” настъпват редица промени, вероятно повлияни най-вече от оставката на вицепрезидента на каталунския гранд Жорди Местре. Именно заради това структурата на младежите ще бъде преразгледана. Все още официалното приемане на оставката от Хосеп Мариа Бартомеу не е станало, като това се очаква да стане в петък.

Очаква се Жорди Рура да се присъедини към скаутското звено на първия отбор, докато Гийермо Амор ще прекрати задълженията си към юношеските отбори и ще стане посланик на клуба. Хосе Мари Бакеро, който сега е шеф на школата на Барса, също може би ще напусне. Няколко треньори, които са работили с академията на Барселона до 30-и юни са признали, че са били информирани, че контрактите няма да им бъдат подновявани чрез приложението за чат WhatsApp. Други пък са получили обаждане за повече информация.

Лого WhatsApp

източник: Gulliver/GettyImages

Всичко е станало на втори юли, когато е датата, с която Барселона удължава, прекратява, подобрява договорите на треньорите и служителите в школата Ла Масия. Заплатите на служителите пък е трябвало да бъдат преведени до 3-и юли, като испанската медия твърди, че има забавяне при някой от тях.