21-годишният нападател на Манчестър Юнайтед - Мейсън Грийнууд, се присъедини към испанския Хетафе под наем в последните часове на летния трансферен прозорец. Грийнууд беше отстранен от Юнайтед през януари 2022 г., след като беше арестуван и по-късно обвинен в опит за изнасилване, участие в контролиращо и принудително поведение и нападение, пише vbox7.com.

Всички обвинения срещу Грийнууд бяха свалени през февруари тази година, след като ключови свидетели оттеглиха участието си в случая и нови материали излязоха наяве по време на полицейското разследване. След вътрешно разследване на поведението на Грийнууд, миналия месец беше взето решение играчът да напусне „Олд Трафорд“ – първоначално под наем.

Той се присъедини към Хетафе късно в деня на крайния трансферен срок и сега ще прекара сезона в Испания, като Юнайтед плаща по-голямата част от заплатите му от £75 000 на седмица по време на неговия период под наем.  Юнайтед са създали „пакет за грижи по поръчка“, за да помогнат на Грийнууд да се аклиматизира към новата си среда.

Включва градска вила с шест спални за £8000 на месец близо до тренировъчната площадка на новия му клуб и достъп до частен преводач 24/7“, гласи докладът. Семейството и приятелите ще пътуват редовно, за да му правят компания. Баща му, Андрю, 53, който наблюдаваше частните му тренировки, докато Юнайтед решаваше съдбата му, вероятно ще се премести с него.

Докладът продължава да твърди, че Грийнууд не се е отказал от кариерата си в Юнайтед и е решен да впечатлява в испанския футбол.

 „Той отива под наем, но остава играч на Юнайтед."

„Това означава, че клубът има непрекъснато задължение да се грижи за него и са обещали да му помогнат да успее да премине в Испания."

„Вилата е достатъчно голяма, за да я посетят приятели и семейство. Те ще имат възможност да пътуват, за да го видят колкото могат повече пъти.“

„Важно е той да има солидна мрежа за подкрепа около себе си. Последното нещо, което искат, е Мейсън да бъде изолиран.“