Оттеглилият се вече от футбола Рикардо Кака разкри колко тежко му е било да работи с Жозе Моуриньо в Реал Мадрид. Носителят на „Златната топка” за 2007 година разкри причините за това защо след трансфера при „белия балет” кариерата му полека-лека пое надолу.

„През 2009 година се съгласих да премина от Милан в Реал Мадрид, но когато го сторих, бях напълно съсипан. Не бях в състояние да се представям, както го правех за Милан. Бях напълно загубен”, призна Кака пред UOL Esporte.

„Моуриньо беше труден треньор за мен. Имахме уважителни, но и твърде сложни взаимоотношения. Когато си мислех, че той ще ми даде шанс, това не се случваше. В нито един момент не бях в състояние да покажа, че съм във форма. Опитах, борих се и се молих многоо, но той не ми гласува доверие. Тогава вече разбрах, че просто няма как да работя с него.”

Въпреки случилото се помежду им, Специалния бе един от първите хора, които поздравиха Кака за решението му отново да заиграе за Милан.

„Един от най-хубавите ни общи мигове бе, когато и двамата пристигнахме в Реал Мадрид. Моуриньо ми изпрати съобщение, в което ми казваше, че съм един от най-големите професионалисти, с които някога е работил. Това беше мило от негова страна”, завърши Кака.

Бразилският плеймейкър официално сложи край на футболната си кариера през декември 2017 година.