Бившата бразилска звезда Рикардо Кака коментира възможността Лионел Меси да напусне Барселона в най-скоро време. Напоследък много се заговори, че аржентинецът вече не се чувства щастлив на „Камп Ноу” и е твърде вероятно през лятото да потърси ново предизвикателство.

За капак на всичко, Меси се сдърпа със спортния директор на Барселона Ерик Абидал, който коментира, че някои от играчите не са влагали достатъчно при бившия треньор на „каталунците” Ернесто Валверде.

„Мисля, че няма да бъде никакъв проблем за него да играе във Висшата лига. Да играе в топ отбор в някое от водещите три първенства в света би било добре за него”, коментира Кака.

„Разбира се, всичко зависи какво иска той за своята кариера. Трудно можем да си представим той да играе за друг клуб, но… той може да го чувства или да си мисли: „Окей, време е за промяна и ще пробвам ново предизвикателство и отново ще бъде най-добрия футболист в света. Не мисля, че най-важното нещо е една супена част, а начинът, по-който тя е счупена”, каза още той и даде за пример напускането на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид.