Легендата на Милан и Бразилия Кака вярва, че сънародникът му Роберто Фирмино е най-добрият нападател в света, заедно с този на Барселона Луис Суарес.

Освен това той е на мнение и, че Лионел Меси може да напусне каталунския гранд, след като наскоро влезе в пререкания със спортния директор на Ерик Абидал. „Алисон е най-добрият вратар в света в момента, Фабиньо е един от най-добрите полузащитници, а Фирмино и Луис Суарес са най-добрите нападатели в света“, започна носителят на „Златната топка“ през 2007 за "Sky Sports". „Фирмино отлично разбира позицията си на терена и може да я променя в зависимост от развитието на срещата. За мен като бразилец е прекрасно, че моите сънародници са на ниво и жънат успехи във Висшата лига“.

Кака определи и мениджъра на мърсисайдци като „пионер“, но предупреди, че ще бъде трудно да повторят настоящата си кампания. „Във Висшата лига е трудно да задържиш подобно ниво в поредни сезони. Ливърпул е в страхотна форма и притежава отличен наставник. Юрген е пионер – той не се притеснява да прави промени и да пробва различни неща. Премиършип е толкова силно първенство заради треньорите в лигата“, продължи той.

Относно конфликта между Меси и Абидал, той сподели следното: „Отвън е трудно да прецениш. Не знам дали Меси иска да напусне или просто иска да предпази отбора си като капитан. Абидал говори от името на спортен директор. За мен лично, за Меси няма да е проблем да играе в друго първенство. Всичко зависи от това какво иска да прави занапред. Когато Кристиано Роналдо напусна Реал Мадрид, всички привърженици на отбора бяха тъжни, но все пак това е ново предизвикателство. Меси също може да опита такова – да бъде най-добрият футболист в света в друг клуб“, завърши Кака. /БГНЕС