Барселона спечели с 4:2 срещу Севиля на „Камп Ноу“ в дербито от деветия кръг на Ла Лига. Думите на Иван Ракитич в края на мача са симптоматичен за един проблем за каталунците.

„С поглед напред трябва да сме подготвени да направим смените по-бързо. Трябва да сме готови предварително и да направим промяната възможно най-скоро. Играхме много време с намален състав“, коментира Ракитич, визирайки по-бавното влизане на Дембеле в игра, след като французинът смени контузения Лионел Меси.

Аржентинецът излезе от игра в 14-та минута, а Дембеле се появи на негово място едва в 24-та минута.

Дали Ернесто Валверде се забави твърде дълго време и реагира по-бавно или Дембеле имаше нужда от време, за да се събуди и не бе подготвен да влезе в игра?

Камерите много добре уловиха момента, в който Валверде бе застанал на страна и не взе под внимание контузията на Меси, който бе под грижите на лекарите. Треньорът не даде заповед на никого от играчите му да загрява по-усилено и не даде указания на Дембеле да се подготвя за игра.

Иван Ракитич видимо бе разгневен от факта, че Барселона остана с човек по-малко на терена за такъв дълъг период от време.

Десет минути каталунците бяха с човек по-малко и в друг мач това може да окаже негативно влияние на отбора.