Новакът Кадис накара цяла Испания да се смее на Барселона. Малкият тим срази каталунците, водени от Лионел Меси, с 2:1 и стана първият новак в историята, който надвива като такъв Барса и Реал.

„Фатални грешки“, написа на първа страница вестник. „Мундо Депортиво“ и публикува снимка на държащи се за глава звезди, между които е и Меси. Младокът Оскар Мингеса подари първия гол на Хименес. Далеч по-опитните му колеги Марк-Андре тер Стеген, Клемен Легле и Жорди Алба обаче не спираха да правят подобни грешки. Особено на мушка вече е германският вратар.

Барса вече е на 8-о място в класирането и на 12 точки от лидера Атлетико Мадрид.

„Трудно е да обясня загубата. Първото полувреме беше много слабо. Начинът, по който загубихме, е невероятен. Не може да се правят такива грешки.  Нямахме агресия с топката“, каза Куман.

Барселона е с най-лошия старт на сезона от 1987 година насам. Тогава тимът имаше 13 точки от десет кръга, сега има един пункт повече. Златният гол за Кадис заби бившият национал Алваро Негредо след само 44 секунди на терена през второто полувреме. В черната статистика на "лос кулес" също шокиращо е, че двамата голмайстори за сезона – Меси и Ансу Фати, имат по 4 попадения.