Гарет Бейл бе заснет как практикува своите голф умения по време на тренировка на Реал Мадрид. Краткото видео набързо стана страшно популярно в интернет, след като Бейл с въображаем стик за голф на нанася удар по топката, докато всъщност трябва да прави упражнение с топка.

Уелският национал, който лекува контузия, и се очаква да пропусне Ел Класико срещу Барселона, който е след две седмици. Бързоногият офанзивен играч си навлече допълнително гнева на привържениците на „лос меренгес”, след като позира с банер при евроквалификациите, на който пишеше. „Уелс, голф, Мадрид – в този ред”. Тогава ситуацията стана тежка за него и излезе извън контрол.

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан взе отношение по темата дали „лос бланкос” трябва да наложи забрана на 30-годишния халф да играе любимия си спорт. Французинът се разграничи и не пожела да слага бариери пред Бейл и неговата любов към голфа.

„Уелс е забранил на Бейл да играе голф по време на европейското? Като наставник на Реал, не искам да спирам някой да прави това, което обича, в свободното си време”, бе краткият коментар на Зизу.

Любопитен факт е, че на отборна предколедна вечеря левият бек Марсело подари на Бейл стик за голф. Договорът на Бейл с Реал е такъв, че играчът получава по 400 хиляди евро седмично от "кралския клуб".