Барселона изненада футболния свят с трансфера на ганаеца Кевин-Принс Боатенг. 31-годишният играч пристигна под наем от Сасуоло до края на сезона. В Испания вече обявиха сделката за шокираща, сравнявайки я с други подобни нестандартни решения на ръководството на каталунците.

Хенрик Ларсон (2004-2006)

Шведът подписа с Барса през 2004-а, пристигайки от Селта. Вкара 19 гола и пусна 6 асистенции в 69 двубоя за тима от "Камп Ноу". Игра под ръководството на Франк Рийкард, но най-често влизаше като резерва. Той обаче се оказа асистент за гола на Жулиано Белети, с който Барселона победи Арсенал във финала на Шампионската лига (2:1) в Париж през 2006 г.

Хенрик Ларсон

източник: Gulliver/Getty Images

Едгар Давидс (2004)

Холандската легенда идва под наем от Ювентус през 2004-а. Барселона плаща 2 млн. евро за наема му в рамките на 6 месеца. "Питбулът" играе 20 мача, в които вкарва 1 гол и дава 1 асистенция. Вкарва свежест в залинелия тим на каталунците, който завършва сезона на второто място в Ла Лига.

Едгар Давидс може да стане помощник на Зеедорф в Милан

източник: Gulliver/Getty Images

Паулиньо (2017)

Феновете на клуба се хванаха за главата, като чуха, че Барселона плаща 40 млн. евро на китайския Гуанджоу Евъргранде за бразилеца. Това бе деликатен момент, тъй като малко преди него "Камп Ноу" бе напуснат от Неймар, а всички искаха да видят достоен заместник на нападателя. За сметка на това бе взет 30-годишния Паулиньо.

Въпреки всички негативни предварителни оценки, Паулиньо направи много силен сезон (2017/2018 г.) - 9 гола, 3 асистенции, 49 двубоя. След края на кампанията се върна в Китай.

Паулиньо (на преден план)

източник: Gulliver/Getty Images

Дмитро Чигрински (2009)

В първия си сезон Пеп Гуардиола взе украинския защитник за 25 млн. евро от Шахтьор Донецк. Той обаче игра само 14 мача, не оставяйки никакъв блясък след себе си. Чигрински е смятан за най-слабия трансфер на Гуардиола в цялата му треньорка кариера.

Гуардиола разреши на Чигрински да кара мотор

източник: Reuters

Хусе Мануел Пинто (2008-2014 г.)

Барселона брои половин милион евро за подписа на вратаря на Селта през 2008 г. Пинто бе дълго време в сянката на Виктор Валдес, изиграваяйки едва 89 двубоя за 6 години, в които опази вратата си суха в 37 от тях. Игра по-често в турнира за Купата на краля. Пинто бе в Барселона до своето отказване през 2014-а.

СНИМКА: Хосе Мануел Пинто, какъвто не сте го виждали досега

източник: Gulliver/Getty Images, архив

Ейдур Гудьонсен (2006).

Исландецът напусна Челси срещу 12 млн. евро. Игра в 114 мача, вкара 19 гола и даде 9 асистенции.

Ейдур Гудьонсен

източник: Gulliver/Getty Images

Алекс Сонг (2012)

След няколко силни сезона в Арсенал на позицията дефанзивен халф, камерунецът отиде в Барселона срещу 19 млн .евро. Той обаче не успя да измести титуляра Серхио Бускетс, като единствено внесе конкуренция, която да подобри формата на испанеца. Алекс Сонг игра в 69 двубоя за Барса, в които вкара едва 1 гол и даде 2 асистенции.

Алекс Сонг нае къщата на Тиери Анри

източник: Reuters

Макси Лопес (2005)

Пристигна от Ривър Плейт срещу 6,5 млн. евро. Нещата обаче не се получиха и той игра само 19 мача и вкара 2 попадения и направи 3 асистенции.

Макси Лопес

източник: Gulliver/Getty Images