"Вземи топката, подай топката" ще бъде името на филма, посветен на ерата на Хосеп Гуардиола в Барселона. Продукцията ще излезе на екран на 9 ноември тази година.

Каталунецът води Барселона между 2008 и 2012 г. в може би най-успешния период в развитието на клуба. В четирите си години при Пеп "блаугранас" вдигнаха цели 14 трофея - три пъти титлата в Испания, две купи в Шампионската лига, две Купи на краля, три Суперкупи на Испания, две Суперкупи на Европа и два трофея от Световното клубно първенство.

Периодът на Гуардиола в Барса бе белязан и от стила "Juego de posición" (известен у нас като "тики-така"), който има единствената цел топката да се владее във възможно най-дълъг период от време. Позиционният футбол на Пеп се превърна в емблема на настоящата футболна епоха и вдъхнови стотици отбори по целия свят да играят по подобен начин, или коренно противоположен на него.

Във филма "Вземи топката, подай топката" участват някои от главните действащи лица в ерата на Гуардиола в Барса - Лео Меси, Тиери Анри, Карлес Пуйол, Шави Ернандес и много други. Всички те споделят своето мнение защо Барселона е най-великият футболен клуб в историята.

Във филма се акцентира както върху успехите на Пеп, така и за съперничеството му с Жозе Моуриньо, за ролята на Йохан Кройф, за трогателната история на Ерик Абидал (преборил се с рак) и, разбира се, за Лионел Меси.