Трансферният специалист Фабрицио Романо разкри още подробности за рекордната оферта от саудитския Ал-Итихад към звездата на Реал Мадрид Карим Бензема.

Според известния журналист на френския носител на “Златната топка” e предложена оферта за 2 години, като заплатата му ще бъде близо 100 млн. евро на сезон. Към нея ще бъдат добавени пари от имиджови права и реклама. Бензема ще има своя частна резиденция изцяло по негов избор, а освен това ще бъде посланик на Саудитска Арабия в кампанията на страната да спечели домакинство за Мондиала през 2030 година.

Офертата на арабите е изпратена миналата седмица - преди гостуването на Реал Мадрид на Севиля. Френският нападател все още не е подновил договора си с Кралския клуб и сериозно обмисля бъдещето си. Реал Мадрид пък е готов да предложи  на Бензема удължаване на контракта с още една година.

Очаква се той да вземе решение до края на седмицата, като все още обсъжда предложението със семейството и агентите си. В Реал вече имат варианти за нов нападател при напускане на Бензема, като се заговори за техен интерес към Хари Кейн от Тотнъм и Лаутаро Мартинес от Интер.