Френският защитник Жереми Матийо беше една от най-критикуваните покупки на ръководството на Барселона заради невзрачното си представяне с червено-синия екип. В крайна сметка французинът напусна това лято в посока Спортинг, след като стана ясно, че на него повече няма да се разчита. 

22-ма френски футболисти в историята на Барселона

Въпреки че изявите му доста често бяха под всякаква критика, той твърди, че за всичко са виновни... медиите. Те имали прекалено големи очаквания към него и не спирали да го заяждат за това, че е пушач. 

От Барса похарчили 140 млн. евро за защитници от 2014 г. насам 

"Тук в Португалия също има очаквания, но не е същото, както е в Испания, особено в Барселона. Пресата там те съсипва, ако имаш лошо представяне. Тогава започват да те преследват ежедневно, да ти съсипват настроението. Не е лесно в такива моменти."

Спортинг привлече защитник на Барса

"Постоянно ме критикуваха, че съм бил пушач, но аз не съм нито първият, нито последният играч, който пуши цигари. За мен най-важното е как ме виждат феновете като футболист. Всъщност, нищо друго не е от значение за мен", сподели Матийо пред португалския вестник "Рекорд".