Италианският шампион Ювентус е готов да плати освобождаващата клауза на футболиста на Барселона Серхи Роберто, съобщава Sport. Сумата записана в договора на 25-годишния испански национал е в размер на 40 милиона евро.

Серхи Роберто се превърна в неизменна част от състава на Барселона през миналия сезон. Новият треньор на каталунците Ернесто Валверде изобщо не смята да се разделя с него, тъй като Роберто е вариативен футболист и може да играе като десен бек и в халфовата линия.

Челси и Манчестър Юнайтед в конкуренция за халф на Барса

Настощият контракт на футболиста е до лятото на 2019 година. Ако “бианконерите” платят исканата сума и успеят да се договорят с Роберто за личните му условия обаче, няма как Барселона да го спре.

Sport.es допълва, че към момента Роберто иска да остане на “Камп Ноу”, но също така предпочита да играе в най-удобната си позиция на терена като централен халф. Футболистът ще се срещне с ръководството, за да обсъдят бъдещето му в Барселона.

Барселона отряза Манчестър Юнайтед за испански национал

В последните няколко години той се изявява като десен бек и затова би бил добър заместник на Стефан Лихтщайнер, при условие, че той напусне “бианконерите” през лятото.

Освен Ювентус към Роберто проявява интерес и от страна на Челси и Манчестър Юнайтед.