Още в средата на тази седмица един от трансферите на лятото би трябвало да бъде осъществен. Според вестник "Ас", до 72 часа звездата на Реал Мадрид Алваро Мората ще смени клубната си принадлежност и ще заиграе за английския гранд Манчестър Юнайтед. 

Агентът и бащата на Мората седнаха за диалог с Реал

Желанието за толкова скоростно приключване на сделката е на мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо. Той иска да разполага с новия лидер на атаката си за началото на подготовката, което е планирано за 9 юли. Затова двете страни ще действат светкавично. 

Преговорите между Реал и Манчестър Юнайтед за Мората удариха на камък

Според информацията на изданието, "двата клуба вече са сближили максимално позициите си", което е предпоставка за бързо разбирателство между тях. Повече детайли не се съобщават, но още преди края на миналия сезон беше ясно, че Реал иска минимум 90 млн. евро за Мората. 

Бивш треньор на Мората: Спасявай се от Реал!

Иначе преговорите между двата клуба започнаха на 23 юни. Тогава Юнайтед предложи първата си оферта, в размер на 70 млн. евро. Тя обаче беше отхвърлена мигновено, но впоследствие позициите се сближиха. Мората пък отдавна се е разбрал за заплатата си на "Олд Трафорд".