Полемиките за травмата на нападателя на Реал Мадрид Гарет Бейл не стихнаха в последните седмици. Престрелките между клубния му тим и националния му Уелс не липсваха, а наставникът на испанския шампион Зинедин Зидан бе помолен да внесе яснота в цялата обстановка.

Френският специалист, разбира се, се застъпи за позицията на испанския гранд, а именно, че травмата, която е получил Бейл по време на лагер-сбора на Уелс е различна от тази, която е имал след двубоя с Борусия Дортмунд.

Зидан мисли за раздяла с Бейл

„Бейл е добре, с всеки ден е по-добре, но все още не е готов за игра. Има две травми – едната леко разтежение, получено по време на мача с Дортмунд и след това проблемът му с прасеца на левия крак. Не мога да кажа кога и как, по-добре е, но ще процедираме ден за ден. Не мога да кажа дали ще е след седем или след 10 дни. Той иска да се върне, колкото се може по-скоро“, каза Зидан.

„Не съм терапевт или лекар. Имам доверие на хората, които работят тук. Не бих искал Бейл да е извън отбора, но това са нещата от футбола. Очаквам да се върне скоро и да покаже нивото, което показа по време на мача с Дортмунд“, добави Зизу.