Титлата в Бундеслигата е най-специалният трофей, който Байер Леверкузен преследва, заяви левият бек Алехандро Грималдо за "Марка". "Аспирините" са на 10 точки пред Байерн Мюнхен,а остават само осем кръга преди края на шампионата. Освен това футболистите на Шаби Алонсо са на четвъртфиналите в Лига Европа и на полуфиналите в турнира за Купата на Германия.

"Титлата в Бундеслигата ще бъде нещо наистина специално. Отборът не е ставал никога шампион, а аз имам възможност да бъда част от първия отбор, достигал до подобно постижение. Това ще бъде историческо и абсолютно всички в клуба искаме то да се случи. Вярвам, че сме направилния път. През кариерата ми съм печелил много трофеи и дойдох тук за още".

Грималдо е продукт на школата на Барселона, но има четири титли и различни купи с Бенфика между 2016 и 2023. Той бе привлечен от Леверкузен преди началото на настоящия сезон и все още няма дори загубен мач с "аспирините" с настоящия треньор.

"През кариерата ми съм имал отлични треньори и в Барселона, и в Бенфика. Шаби обаче е специален, няма много като него. Искам да продължавам да играя под негово ръководство", каза още той.

Грималдо беше повикан в състава на Испания от селекционера Луис Де Ла Фуенте.