Пандемията причинена от коронавируса осакатява световната икономика и опустошава живота, но халфът на Атлетико Мадрид Саул Нигес смята, че има изход, ако хората проявят солидарност помежду си.

Испанският национал стартира кампания за стимулиране на малкия бизнес в страната наречен Saldremos Juntos („Ще преодолеем това заедно).

Кампанията събра около 44 известни личности, които се включиха с голямо желание в това начинание, сред които спортисти и актьори, за да предоставят публичност на засегнатите бизнеси.

„Тази криза ще бъде много по-голяма от всичко, което преживяхме и това, което правим няма да е достатъчно, но целта ми е да помогна. В някои случаи може да не е достатъчно, но трябва да опитам“, заяви Саул пред „Ройтерс“.

„Нямам фиксирана цел. Говоря с много хора за това, което могат да направят. Те не трябва да дават много пари, но известните лица могат да използват имиджа си и могат да привличат хора в бизнеса, който се нуждае от тях“, добави още испанският национал.

„Всеки начин на помощ е положителен. Трябва да накараме всички да си помагат и да се подкрепят взаимно. Когато тази криза премине, трябва да продължим да проявяваме солидарност помежду си“, каза Саул.