Испанският футболист Нико Уилямс закри профилите си в социалните мрежи заради вълната от обиди, които получи след пропуските си при отпадането на Атлетик Билбао от Осасуна на полуфиналите в турнира за Купата на краля в Испания, пише агенция АП.

Атлетик Билбао бе елиминиран след 1:1 след продължения в реванша и общото 1:2.

20-годишният Уилямс реши да деактивира профилите си заради „тежкия удар от отпадането от турнира за Купата и последвалия натиск от страна на някои потребители под формата на обиди и липса на уважение в социалните мрежи“, обявиха представители на футболиста.

След мача Нико Уилямс благодари на феновете, които го подкрепят. „Всички заедно трябва да работим, за да изкореним този тип поведение в социалните медии“, се казва още в изявлението.

По-голяма част от публиката на стадиона подкрепи Уилямс при смяната му в 99-ата минута, но мнозина го разкритикуваха в социалните мрежи заради пропуските му. Последваха и някои обидни и унизителни съобщения.

„Нормално е брат ми е да е разстроен, всички сме разочаровани“, заяви Иняки Уилямс, също футболист на Атлетик Билбао и по-голям брат на Нико. „Бяхме на косъм от нов финал, но отпаднахме. Брат ми има страхотно бъдеще и ще може да се поучи от случилото се. Трябва да вдигнем главите си и да продължим напред“, добави той.

„Нико имаше две чисти положения за гол, но той е млад играч и все още има много да учи. Не знаеш всичко, когато си на 20 години“, коментира старши треньорът на Атлетик Билбао Ернесто Валверде./БТА