Продължителната липса на недисциплинираност от страна на Иско в първия отбор на Реал Мадрид доведе до това, че той загуби доверието на своите съотборници, съобщава радио „Cadena SER“.

Според информацията, неговите съотборници са приели много остро решението на халфа да не се качи в автобуса на Реал Мадрид за решаващия осминафинален мач реванш от Шампионската лига срещу Аякс (1:4).

Иско тогава остана извън групата на старши треньора Сантиаго Солари и отказа да пътува със своите съотборници за „Сантиаго Бернабеу“, а отпраши със своята кола в неизвестна посока. След това футболистът така и не се появи на мача срещу Аякс.

Това не се хареса никак на съотборниците му, а след това Иско бе принуден да чуе конското, което му чете капитана Серхио Рамос в съблекалнята.

Самият Иско призна своята грешка, но това не промени настроението на неговите съотборници, които се чувстваха предадени.

Сега, след като Солари бе уволнен, бъдещето на Иско е в ръцете на шефовете на клуба. Реал Мадрид може да вземе решение да го продаде през летния трансферен прозорец след възникналите проблеми между него и съотборниците му.

Смята се, че оставането на Иско на „Сантиаго Бернабеу“ ще доведе до по-голям дискомфорт в съблекалнята на отбора.

Присъствието на Иско в Реал Мадрид започва да притеснява все повече и изглежда, че завръщането на Зинедин Зидан няма да е решение на проблема. Въпреки че французинът разчиташе много на халфа и двамата поддържаха много добри отношения в първия период на Зизу начело на „белия балет“, сега ситуацията изглежда различна.

По всичко изглежда, че за Иско няма да има втори шанс.