Войната в Реал Мадрид между Иско Аларкон и старши треньора Сантиаго Солари продължава. Футболистът допълнително подклажда напрежението между двамата.

Иско остана на резервната скамейка в мача срещу Леганес за Купата на Краля, въпреки че Гарет Бейл и Марко Асенсио се възстановяват от контузии. Аларкон се появи в игра чак през второто полувреме, а откакто Солари е начело на тима, е започвал от първата минута само два пъти.

След срещата на „Сантиаго Бернабеу“ един от въпросите към Солари бе свързан с Иско. “Имам на разположение 24 футболисти и работата ми е да избера кои 11 да стартират. Това не е приятна задача. Защо Иско не беше титуляр? Мачът беше твърде важен”, заяви треньорът на Реал Мадрид.

Самият футболист пък ясно демонстрира, че не е доволен от отношението на треньора. Той хареса коментар в Twitter, в който фен на Реал написа: “Солари пуска Дани Себайос и Каземиро, които не са във форма. Той би предпочел да пусне дори себе си, въпреки че се отказа преди 20 години, пред това да даде шанс на Иско”. 

Скоро след това халфът махна своя лайк от публикацията.

Иско Аларкон

източник: twitter

Иско няма мач, в който да е започвал като титуляр, откакто Солари смени Жулен Лопетеги на треньорския пост в Реал Мадрид.

От началото на сезона Иско има 13 мача и 1 гол в Ла Лига. Договорът му с „кралете“ е до лятото на 2022 година.

Възможно е това да е капката, която да прелее чашата на търпението на аржентинския специалист и той да форсира напускането на Иско.

Сега е на ред да видим каква ще бъде реакцията на Сантиаго Солари.