Иско Аларкон иска да остане в Реал Мадрид, съобщава „Marca“. Футболистът е променил своето мнение относно бъдещето си след завръщането на Зинедин Зидан начело на испанския клуб.

Халфът има договор с Реал Мадрид до лятото на 2022 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него възлиза на 700 милиона евро.

За футболиста, който е роден в Малага не съществува друга възможност освен да продължи да защитава фланелката на Реал Мадрид. Той не се вслуша в офертите, които получи, нито в съветите да напусне „Сантиаго Бернабеу“.

Иско бе поставен на изпитание заради сложното положение, в което бе изпаднал при Сантиаго Солари. В този период той бе получил много предложения и футболистът сериозно се бе замислил върху своето бъдеще в Реал Мадрид.

Разбира се, последната дума относно бъдещето на Иско в Реал Мадрид е на Зинедин Зидан и спортно-техническото ръководство, което ще се произнесе относно съдбата на 26-годишния футболист след края на настоящия сезон.

Иско е решен да остане в Реал Мадрид и да се бори за своето място в състава. Лятото е дълго, но той не е от футболистите, които лесно променят мнението си.

С Реал Мадрид той вече спечели четири пъти трофея от Шампионска лига, веднъж шампионската титла в Ла Лига и веднъж Купата на Краля, както и една Суперкупа на Испания, три Суперкупи на Европа и четири пъти трофея от Световното клубно първенство. Иско е наясно, че тези футболисти, които взеха решение да напуснат Реал Мадрид са спечелили много по-малко от тези, които останаха на „Сантиаго Бернабеу“.

Когато Иско взе решение да поднови договора си с Реал Мадрид, той знаеше залога, който прави. Халфът се канеше да влезе в последната година от договора си с клуба, знаейки, че тази ситуация го прави желана трансферна цел за много клубове, но постигна споразумение, което призна важността му за отбора. И това не беше леко решение. Иско можеше да си тръгне, но заложи на бялото. И така продължава да бъде.