Футболистът на Реал Мадрид Иско се завръща на „Камп Ноу“, където за последно бе титуляр при загубата с 1:5 от Барселона за първенство.

Как се промени животът на 26-годишния футболист от последното Ел Класико? Двубоят се игра на 28 октомври 2018 година. На треньорския пост тогава бе още Жулен Лопетеги, за когото съставът започваше с Иско и още десет играчи.

След последното Ел Класико Иско загуби своя звезден облик. Откакто начело на „кралете“ застана Сантиаго Солари, Иско не е започвал в титулярния състав на Реал Мадрид освен в първите мачове за Купата на Краля.

101 дни след последното Ел Класико Иско се завръща на „Камп Ноу“. Футболистът попадна в състава на Сантиаго Солари за дербито, но все още не е ясно дали ще намери място в групата, защото Реал пристигна в Барселона с 21 футболисти и трима ще отпаднат в последния момент.

Иско не само не намира място в титулярния състав на Реал Мадрид, но Солари вече на няколко пъти го остави и извън групата на отбора.

При Солари, Иско е започвал като титуляр в само три от 23 мача на отбора.

26-годишният футболист започна като титуляр в реванша за Купата на Краля от 1/16-финалите срещу Мелия на „Сантиаго Бернабеу“, в двубоя срещу ЦСКА Москва от Шампионска лига, когато Реал Мадрид вече си бе гарантирал първото място в групата, както и в реванша за Купата на Краля срещу Леганес на осминафиналната фаза.

Статистиката е повече от категорична: Иско има едва 514 минути игрово време или 24,8% от игровото време в мачовете на Реал Мадрид. Той е 21-ият футболист в списъка на Солари по изиграно време. При Лопетеги, Иско бе титуляр в 8 от 10 мача, като записа 647 минути игрово време или 71,8%.