Новото попълнение на Арсенал Мартин Йодегаард говори за това колко трудно му е било да се приспособи към бившия си отбор Реал Мадрид, което обаче му е помогнало да стане по-силен.

“Имах множество трудни моменти както в първия отбор, така и в дубъла. Бях близо до най-големите играчи и това ме направи по-силен. Чувствам, че много съм израснал благодарение на Мадрид. Имах някои трудни периоди, но също така ще запомня и много хубави неща. Да бъда толкова близо до най-добрите в света е специално. Научих много от футболисти като Серхио Рамос и Кристиано Роналдо. Когато си близо до човек като Рамос, това е специално. Има много какво да научиш. Но в Норвегия се опитвам да бъда с капитанската лента по свой начин", започна полузащитникът.

"Когато си на най-високото ниво, неща като това да си намериш приятели не са толкова лесни или поне когато си млад и идваш от друго място. Понякога може да бъде трудно. Не е лесно да се интегрираш в ядрото на съблекалнята. Живееш малко настрана и ставаш по-самотен. Възможно е културата на съблекалнята да е по-различна от тази, с която бях свикнал в Стрьомгодсет, различно е. Това обаче ме направи по-силен и съм много щастлив и доволен, че го преживях. Бих казал, че разликата между Арсенал и Реал Мадрид е голяма. Мисля, че е така в най-големите клубове. Много съм щастлив в Арсенал, където съблекалнята е много приятна”, заяви Йодегор в интервю за норвежката телевизия TV2.