Мартин Йодегаард се премести в Мадрид от Норвегия едва на 16 години. Когато за първи път пристигна във "Валдебебас", той не знаеше испански, но намери няколко играчи в съблекалнята, които можеха да общуват на английски като Кристиано Роналдо, Лука Модрич и Тони Кроос. Йодегаард, който сега е на 24 години и е капитан на Арсенал, похвали тези трима играчи за това, че са били "много мили", докато си спомня за първите си дни в Мадрид като тийнейджър.

"Всичко, което си мислех, е как тези момчета ще се държат с мен, когато вляза в съблекалнята им. Това малко дете, което не говореше испански. Но всички те бяха много мили и тези, които говореха английски - Кроос, Модрич, Роналдо - се погрижиха допълнително за мен в началото. Те ми дадоха съвети и ми помогнаха много. Но, честно казано, не мисля, че някой от тях беше особено притеснен, че 16-годишен от Норвегия ще заеме мястото им в отбора", сподели Йодегаард.

Йодегаард стана най-младият играч, дебютирал за Реал Мадрид на 16 години и 157 дни през май 2016 г., когато замени Роналдо при победата със 7:3 над Хетафе. Въпреки това, той не успя да стъпи на краката си в Мадрид и беше изпращан на различни периоди под наем в Ередивизи, Ла Лига, преди да се присъедини към "артилеристите" през януари 2021 г. Той започна да надгражда на "Емирейтс" и подпечата постоянен трансфер в лондонския клуб за 30 милиона паунда и не е поглеждал назад оттогава.