Треньорът на Барселона Луис Енрике направи своята оценка след провалената защита на титлата в Ла Лига. Наставникът анализира, че слабата форма у дома е позволила на големия враг Реал Мадрид да триумфира с титлата.

Барселона честити титлата на Реал Мадрид

Снощи „блаугранас” трудно победиха гостуващия Ейбар с 4:2 над „Камп Ноу”, като тази победа се обезсмисли от успеха на Реал над Малага навън с 2:0. Мадридчани запазиха аванса си от 3 точки на върха след изиграването на последния 38-и кръг, с което завоюваха трофея от Примера дивисион за 33-и път в своята история.

Реал научи урока: Бий навън, за да ти е мирна главата!

„Съжалявам, че ние не бяхме достатъчно постоянни в Ла Лига”, каза Енрике. „Това е турнир, който слага основния акцент върху постоянството, а ние нямахме такова. Особено в началото на сезона, в който и да е от всичките ни домакински мачове.”

„Сега платихме цената за това”, добави испанският тактик.

Барса ще има нов треньор на 29 май

Барселона спечели 15 от 19-те си двубоя на „Камп Ноу”, загуби един и записа 3 равенства. Реал От своя страна постигна 14 победи на „Сантиаго Бернабеу”, 4 равенства и 1 загуба.

„Борихме се до последния мач, до съвсем последната минута, за да спечелим първенството, но не успяхме. Шампионите заслужават поздравления, а за нас остава мисията да спечелим още един трофей (Купата на Краля – б.р.) в един мач, който ще бъде специален за всички”, допълни Енрике.