Легендата на Барселона Андрес Иниеста говори пред платформата DAZN по различни теми. Както е известно, наскоро 39-годишният испанец изигра последния си мач в Япония за Висел Кобе.

Разбира се, главна тема в интервюто му бяха положението в Барселона и добрият му приятел Лионел Меси, който избра да премине в американския Интер Маями.

“Щеше да е хубаво, ако Меси се беше върнал в Барса, специално заради това, което означава той за клуба, но в крайна сметка всеки гледа най-добрия вариант, това, което смята, че ще е добро за него, и там той вероятно ще изживее различни неща от тези, който е преживял преди. Ако това е, което е очаквал с нетърпение и което е искал, сигурен съм, че ще мине добре, както е минавало добре на всички места, където е бил".

Иниеста коментира и друг легендарен футболист и негов бивш съотборник и добър приятел - Шави, който в момента води Барселона. “Мисля, че тенденцията след пристигането на Чави е много положителна. Очаквам с нетърпение те да продължат да правят стъпки напред и съм убеден, че това ще се случи и с новите играчи, които ще пристигнат".

Относно Педри - играчът, който често е сравняван със самия Иниеста, ветеранът заявява: ”Колкото и млад да е, той вече има отправна точка, той е важен човек в отбора с голямо значение в играта и със сигурност тази еволюция, която е имал през това време, ще продължи. Той е в най-добрия отбор, за да продължи да се развива, и съм убеден, че ще има още един страхотен сезон".

Иниеста говори и за престоя си в Япония в тима на Висел Кобе: “През тези години се случиха много неща, мисля, че всички израснахме много. Това, което ми беше ясно, когато пристигнах, беше, че искам да продължа да давам най-доброто от себе си, както на терена, така и извън него. Исках да помогна на Висел Кобе по всякакъв начин, така че когато хората ме видят да играя, да се наслаждават, да се чувстват щастливи и също така да мога да дам най-доброто от себе си”.

Андрес Иниеста записа 134 мача, 26 гола и 25 асистенции за вече бившия си японски клуб, в който премина през 2018 година.