Един от символите на Барселона в последните години Андрес Иниеста сложи точка на спекулациите, които го пращаха къде ли не в последните дни и седмици. Той сам разкри какви са двете възможности пред него да продължи кариерата си. 

34-годишният халф вече се сбогува с всички в клуба и обяви напускането си, като допълни, че вариантите пред него са да заиграе в Китай или Япония и иска всичко да приключи до началото на Световното първенство. 

"Хиляди пъти искам да повторя, че ми се искаше романсът с Барселона да е вечен и да продължа да играя за отбора още десет години. Но настана време да си тръгна, просто защото сега е подходящият момент и защото няма да мога да давам на отбора това, което успявах досега."

"Сега пред мен има два сценария. Китай и Япония са двете места, от които имам оферти и ще трябва внимателно да преценя опциите пред себе си. Няма да съм готов с решението си следващата седмица, ще е след края на първенството. Но искам всичко да е ясно преди началото на Световното", заяви Иниеста.